Perşembe, Mart 28, 2024

                                                                       

Biyopsi Nedir ?

Biyopsi'nin anlam?? bir dokudan parça almakt??r. Günümüzde ileri teknoloji ve görüntüleme yöntemlerine ra??men baz?? lezyonlar??n ay??r??c?? tan??s?? yap??lamayabilmektedir. Böyle lezyonlarla kar???? kar????ya kald??????m??zda o lezyondan bir parça al??p patolojik yap??s??n??n de??erlendirilmesini isteriz.

 

Herkesin bildi??i gibi tümörler 2 çe??ittir. ??yi huylu ve kötü huylu olanlar. ??yi huylu bir lezyon takip edilebilirken kötü huylu lezyonlar??n ço??u cerrahi, kemoterapi ,radyoterapi gibi bir tedaviyle ç??kar??l??r veya yok edilmeye çal??????l??r.

Hücreler dokular?? dokular organlar?? organlarda sistemleri olu??turur. Örne??in; karaci??er bir organd??r ve hepatosit denen hücrelerin bir araya gelerek olu??turduklar?? dokudan olu??mu?? bir organd??r. Diyelimki karaci??erde bir kitle var ve doktorunuz bu kitlenin iyimi kötü mü oldugunu bilmiyorsa ordan bir parça alarak patolojiye gönderirse sonuç alacaks??n??zd??r.

Biyopsi kitleden veya dokudan parça alarak o dokudaki durumu anlamaya çal????mam??z?? sa??lar..

UYARI

Bu uygulama arac??l?????? ile ula??aca????n??z Patoloji Sonuç Raporlar?? bilgilendirme amaçl??d??r. Resmi sonuç niteli??i ta????maz. Özel Güne?? T??bbi Patoloji Laboratuvar??, yetkili doktorlar?? taraf??ndan ??slak imza ile imzalanmam???? bilgi ve raporlar??n sorumlulu??unu kabul etmez. Kesin bilgi ve belgeler için lütfen Özel Güne?? T??bbi Patoloji Laboratuvar?? ile görü??ünüz.